Русия и Китай подписаха споразумение за изграждането на международна научна лунна

...
Русия и Китай подписаха споразумение за изграждането на международна научна лунна
Коментари Харесай

Русия и Китай заедно строят научна база на Луната

Русия и Китай подписаха съглашение за построяването на международна научна лунна станция. Това разгласи ръководителят на съветската галактическа организация " Роскосмос " Юрий Борисов, представен от ТАСС.

" След обстоен разбор на зоната за кацане посредством автоматизирани сонди, взимане на почвени проби и проучвания за съществуването на вода, ще преминем към идната фаза -най-вероятно в стеснен контакт с нашите китайски сътрудници това ще включва построяването на бъдеща лунна база. Буквално напълно неотдавна подписахме съглашение с китайската страна за взаимна работа в тази област ", уточни той.

" Роскосмос " и Китайската национална галактическа администрация (CNSA) показаха пътна карта за интернационална научна лунна станция на Глобалната конференция за проучване на космоса (GLEX 2021) в Санкт Петербург през юни 2021 година

Съгласно пътната карта се очаква изграждането на лунната станция да завърши до 2035 година

През 2026-2030 година са планувани две задачи за тестване на технологиите за кацане и доставка на товари и превозването на проби от лунния грунд до Земята. Предвижда се развиване на инфраструктура в орбита и на повърхността на Луната през 2031-2035 година, по-специално на информационни системи, електрическа енергия, изследователско и друго съоръжение.

Транспортната инфраструктура на станцията ще включва проучвателен и обслужващи лунни роувъри, както и скачащ робот.

Двете страни също имат намерение да оборудват станцията и с няколко умни минироувъра, които да изследват повърхността на Луната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР